Mijn succesverhaal :-)

Mijn succesverhaal :-)

Van die succesverhalen.

Je kent ze wel, de mensen die geslaagd zijn in het leven vertellen ze graag. Hoe ze vanuit een diep dal, met nog geen stuiver op de bank, zijn opgeklommen tot de succesvolle persoon die ze nu zijn.
Er zijn van deze mensen die ik in het echt heb leren kennen. Maar ik ken ze altijd pas op het moment dat ze al succesvol zijn. En dan is het makkelijk praten. Vind ik.

Want op het moment dat je in dat dal zit, weet je natuurlijk niet dat je zo succesvol wordt. En uit die verhalen lijkt het ook wel noodzakelijk te zijn eerst in dat dal te komen zodat je dan écht de omslag kunt maken.
Dan ben ik soms jaloers dat ik geen burn-out heb (gehad), want daarna weet je echt wat je wilt én kunt om te slagen in het leven. Als ik de succesverhalen moet geloven dus.
Laatst hoorde ik een verhaal van iemand die een ongeluk had gehad, bijna geheel verlamd is geraakt en daarna precies wist wat hij wilde. En nu meer dan succesvol is. Ik heb dus ook ooit een ongeluk gehad, maar zonder verlamming. Ik zou er bijna verdrietig van worden dat ik relatief snel ben opgeknapt. Bijna dan he, omdat ik dus dat inzicht maar niet krijg.
Ik ben voornamelijk heel bij dat ik elke dag gewoon op mijn eigen benen kan staan! Maar dat (op)staan vond ik de laatste tijd steeds minder leuk. Omdat ik dan naar een baan ging, die ik dus helemaal niet wilde. Dat inzicht had ik dan wel weer, wat ik niet leuk vond.

Daarom denk ik, ik pak het eens anders aan. Ik schrijf vanaf nu mijn eigen succesverhaal. En deel het met jullie. Alle stappen die ik zet, kunnen jullie volgen. Ter inspiratie, of (leed)vermaak. Welke van de twee het wordt, de tijd zal het leren. Ik hoop voornamelijk op het eerste.

Ik zit nog niet op de bodem van het dal. Maar ben aardig op weg, daarom wil ik stoppen met mijn huidige werk. Je kent het misschien wel, je hart zegt ‘wegwezen’! Maar je hoofd wil zekerheid, dus blijf je. Ik heb het nu een paar maanden gedaan. Mijn hart zei na 3 weken al ‘wegwezen!’. Maar mijn hoofd heeft het nog vier maanden weten vol te houden. Tot nu dus. Het schijnt beter voor je te zijn om je hart te volgen. Dat ga ik dus nu doen. Retespannend, maar het voelt nu al goed!

Werkstatus: Vandaag heb ik ontslag genomen

Financiële status: Een kleine buffer op de bank, om inkomensloosheid een paar maanden te overbruggen.

Emotionele status: Vooralsnog opgelucht.

Share:

2 Reacties

  1. Annemarie
    januari 10, 2018 / 7:06 pm

    Gefeliciteerd met je ontslag! Ik ga je verhaal zeker volgen ter inspiratie en vermaak!
    “When nothing is sure, erverything is possible”😗

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *