In balans met Social Media

In balans met Social Media

 

De telefoon roept!

Als je je Facebook opent en ziet dat er weer nieuwe likes zijn en nóg meer reacties, dat is zo heerlijk! Mensen schrijven dat ze zich in mijn verhaal herkennen, of dat het zo leuk geschreven is, ook leuk!

Dan kijk je een half uurtje later nog een keer en er zijn weer nieuwe reacties! Nog een half uur later weer. Echt zó fijn!

En zo ben je twee uur verder, waarbij de telefoon je blijft roepen.

Die telefoon toch..

Tussendoor kijk ik webinars, lees e-books over het opstarten van een bedrijf en ze zeggen allemaal hetzelfde. Gebruik Facebook. Post ongemakkelijk vaak. Gebruik Instagram. Zorg voor mooie foto’s, zorg voor eenheid in je foto’s. Gebruik Twitter. Zó krijg je klanten, zó groeit je bedrijf tot de grootte die jij wilt.

Reuzehandig, al die tips. Het geval wil alleen, ik ben (of was?) helemaal geen fan van Social Media. Het echte leven is veel leuker. Je weet wel, daar waar je de mensen nog echt ontmoet en spreekt.

Mijn telefoon blijft vaak thuis als ik op pad ga. Ik kan heel goed zonder. Denk ik.

Dat is voor mij de enige remedie. Geen telefoon bij me hebben. Dan mis ik hem niet. Is ie er wel bij, blijf ook ik regelmatig kijken naar dat scherm. Zeker als ik iets heb geplaatst op Facebook. Of Instagram. Of Twitter.

Voor bellen wordt mijn telefoon zelden meer gebruikt.

Maar dan thuis..

Thuis heb ik het behoorlijk moeilijk. Daar is die telefoon altijd in de buurt. Op momenten dat mijn kinderen wat vertellen, of Dennis, gebeurt het me toch. Ook al doe ik dappere pogingen om tegelijk te facebooken én te  luisteren. Het is me nog niet gelukt. Het scherm wint altijd.

Ik wil dat scherm niet altijd laten winnen. Ik wil wel klanten krijgen en mijn bedrijf (www.taaltechneut.com) onder de aandacht brengen! Dus ik ben op zoek naar een middenweg om én Social Media-wijs te worden én mijn echte leven voldoende aandacht te geven.

Een aantal apps heb ik al gevonden. Zo heb ik vorige week twee uur lang mijn telefoon weg kunnen leggen, omdat er een virtuele boom in groeide… Echt.

Tips zijn van harte welkom! Misschien dat ik ze lees. Misschien reageer ik. Misschien heb ik het te druk met het echte leven 😉

Werkstatus: Eerste week doorgekomen als zelfstandige!

Financiële status: Eh ja.. Als het koffiezetapparaat niet stuk had gegaan. En de auto.. Dan hadden we niks te klagen!

Emotionele status: Best relaxed!
Follow my blog with Bloglovin

Share:

2 Reacties

 1. Annemarie
  maart 13, 2018 / 4:52 pm

  Ben benieuwd naar wat voor apps je hebt gevonden. Iteressant om te delen? Tot snel…ik zie je graag in het echte leven😉

 2. Judith
  mei 27, 2018 / 5:42 pm

  Hee Marielle,
  Je website onder je app naam zetten werkt! Ik dacht wat betekend haar status? Waar de mijne nog steeds ‘available’ is. Social media is dus toch goeie reclame! Leuk om je blog te lezen! Succes met je ondernemerschap!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *