Grijze muis!

Grijze muis!

Een grijze muis is een lollig beest!

De dag was aangebroken, een dag in stilte in een bos. Ik had er zin in! Mijn intentie, of was het toch een verwachting, was om mijn droom te vinden. Om de natuur haar werk te laten doen.

Vooraf had ik, nieuwsgierig als ik ben, al een paar ervaringsverhalen gelezen. En daardoor had ik stiekeme hoop op een enorm inzicht, miljoenenidee, of toch in ieder geval één helder moment. Deze ene dag zou zomaar mijn leven kunnen veranderen!

Wachten

Dus, daar zat ik, op mijn ruime kleed. Te wachten.. Nee, sprak ik mezelf toe. Géén verwachtingen, laat de natuur nou haar gang gaan. Dus ik bleef zitten en keek naar de natuur, en geheel buiten de afspraken om wachtte ik toch (het zou écht komen, dat moment, heb geduld!)

Oké, er komt niets, dan maar slapen.

Weer wachten.

Weer slapen.

Weer wachten. “Oké Boom (Ga ik nu echt tegen een boom praten? Nog maar een paar uur in het bos en ik word al een idioot.. Straks ga ik m nog knuffelen ook.), Help me. Geef me een teken. Nee, geen teek. Een teken!”

Eindelijk gebeurt er iets!

En dan! Een muis! Hij ploetert wat in de grond, gaat weer verder, ploetert weer wat, en gaat weer verder, hij gaat zo een paar keer door. Ik vermaak me met het schouwspel.

Maar. Is dit mijn teken? Anderen krijgen herten, paarden, roofvogels! En ik moet het doen met een muis? Jaja. Dat is vast een vergissing van de natuur.

Ik wacht voor de zekerheid toch maar even verder.

Weer slapen.

Wakker worden. En dan is het tijd om te gaan. Doei boom. Toch bedankt.

Ik evalueer me een slag in de rondte. Wat een saaie dag, niks meegemaakt, te weinig bewogen, weinig geleerd. Gelukkig is de terugreis wel gezellig, en lekker!

Toch een teken!

Maar een dag later.. Een muis! Het was een grijze! Net als ik vaak te horen heb gekregen! En waar ik altijd zo boos om word. Ik. Ben. Geen. Grijze. Muis. Grijze muizen zijn stom!

Nee! Deze grijze muis was leuk! En ploeterde wat, en ging weer verder. En ploeterde nog wat, en ging weer verder! Net als ik mijn hele werkende leven al doe! En ik vermaakte me met het schouwspel! Ik heb erom gelachen zelfs!

Grijze muizen zijn gewoon hartstikke lollig!

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *