Emmers met sop?

Emmers met sop?

Soms slaat de schrik je ineens toe.
Daar sta ik dan, met de stofzuiger in mijn hand. Terwijl ik net vriend heb gevraagd om alsjeblieft ook af en toe een was te doen.
Help!
Dit wordt mijn toekomst… Huisvrouw zijn, die moppert op de rommel in huis. Want het was net zo lekker schoon!

Met alle respect voor de vrouwen én mannen die dit wel kunnen, noodgedwongen doen, of misschien als droomleven hebben (ze schijnen te bestaan!). Ik kan dat niet en ik wil het al helemaal niet. Als ik mijn hart volg, komt het echt nooit uit bij de stofzuiger of emmer met sop. En echt, ik heb het geprobeerd. Zelfs tijdens zwangerschappen bleef de nesteldrang uit. We hadden ons er zo op verheugd!

Vandaag zette die stofzuiger me even in de realiteit.
Afgelopen weekend heb ik veel mensen gesproken en mezelf ook een paar keer voorgesteld als ondernemer. Als je niet beter wist, geloofde je me direct als ik dat zei. Ik ook. Na het weekend een date gehad met andere ondernemers. Zonder daadwerkelijke stappen te zetten, ben ik al een doorslaand succes als ondernemer. Vond ik zelf.

Mariëlle Dekker, Dé ondernemer. Met een half plan. Zonder klanten.

Op deze manier gaat dat succesverhaal er niet komen, vermoed ik. Dan wordt het een nieuw leven als mopperende huisvrouw. Kan ik me 1000 keer voorstellen als ondernemer; zonder actie geen resultaat.

Tijd voor actie dus!

Omdat ik nu eenmaal heb besloten dat dit mijn succesverhaal gaat worden, heb ik een paar dingen nodig. (Volgens mijn grote internetonderzoek ‘hoe word ik een succesverhaal?’)
In ieder geval een doel, naast het schrijven van een succesverhaal, dat ik wil bereiken. En al heb ik dat doel redelijk helder, de perfectionist in mij wil het nog net even helderder hebben.
Waardoor ik andere dingen ineens belangrijker vind en verzand in het verzinnen van een bedrijfsnaam. Die moet natuurlijk én aansprekend zijn én hip én in de naam direct duidelijk maken wat mijn bedrijf doet. Makkie!
Of ik verzand in het bedenken van mijn visitekaartjes, ook goed voor uren vermaak!

Gelukkig heb ik morgen weer een afspraak met iemand. Om samen mijn doel scherp te stellen.
Ga ik mijn doel volgende week met jullie delen. Kan ik daarna mijn eerste stapjes zetten.
En ontspannen verder stofzuigen en mijn emmertje met sop vullen. Het wordt niet vanzelf schoon mensen!

Share:

2 Reacties

  1. caroline
    januari 25, 2018 / 6:47 am

    ik ben benieuwd!

  2. Annemarie
    januari 25, 2018 / 7:58 am

    Waar stofzuigen toch al niet goed voor is….moet ik toch ook wat vaker de stofzuiger pakken 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *