De verpakkingsindustrie

De verpakkingsindustrie

Als ik écht niets te doen heb..

Soms (als ik écht niets meer weet te doen/ ik ook echt geen zin heb om iets nuttigs te doen/ best wel vaak dus) verdiep ik me in verpakkingen die we thuis hebben. Dat zijn er nogal wat, want de verpakkingsindustrie is één van de grootst groeiende geloof ik.

En dan lees je op de pot pindakaas ‘dit product kan sporen van noten of pinda’s bevatten’. Ja, nogal wiedes. Het zou toch wat wezen als je pindakaas koopt zonder een spoor van pinda’s. Dat heet dan dus ‘kaas’ mensen!

Wijn met borrelnoten, ultiem genot!

Maar wat ik ook altijd fascinerend vind, zijn de etiketten op de wijn. “Deze wijn past uitstekend bij rood vlees”. Ik weet niet hoe het met de rest van de wereld zit, maar ik drink mijn wijn dus eigenlijk nooit bij het eten. Of ik moet in een restaurant zijn, dan maak ik soms een uitzondering.

Mijn wijn drink ik veel vaker bij chips en borrelnootjes. Ik zou het dus eigenlijk véél interessanter vinden als er op de wijn zou staan bij wélke chips deze wijn het beste past.

“Deze wijn heeft een fruitig aroma, waardoor hij enorm tot zijn recht komt bij ham-kaas chips.”

Of wanneer je je wat treurig voelt: “Deze wijn is uitstekend in te nemen bij elk soort van verdriet. Na het innemen van deze fles ziet de wereld er alweer veel rooskleuriger uit “

Of voor behoeftige mannen, met minder behoeftige vrouwen: “Deze wijn geef je aan je vrouw wanneer ze klaagt over hoofdpijn, dat is met een paar glazen van deze wijn echt wel over”

Ik denk echt dat de wijnindustrie nog een hoop wijndrinkers te winnen hebben. Het is gewoon een kwestie van de etiketten aanpassen!

 En dan dus vla.

Van de wijn naar de vla. Vind ik persoonlijk een logische volgorde. Het is ook wel voorgekomen dat ik een avondje wijn had gedronken en dat de dag erna kon ik alleen nog maar beetjes vla kon binnenhouden. Vla dus.

En yoghurt, want dat hoort hier in huis bij elkaar. Ik schets u even het volgende; we hebben:

– Een pak yoghurt (een groene, van 1 liter)

– Een pak vla (een gele, van 1 liter).

In het pak yoghurt zitten volgens de verpakking 7 porties, in de vla zitten (wederom volgens de verpakking) 5 porties. Hoe dan? Eten we meer vla dan yoghurt? Is dit er weer één van categorie, het is ongezonder, dus daar willen we dat meer mensen van eten. Want dikke mensen =  meer verkoop van eten = meer winst.

Is er iemand die mij dit kan uitleggen? Ga ik ondertussen maar weer eens wat nuttigs doen. Broodje pindakaas eten. Of een wijntje opentrekken..

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *