Daar moet je wat mee doen!

Daar moet je wat mee doen!

Daar moet je wat mee doen..
Dit kreeg ik regelmatig te horen. En ik denk dat ik niet de enige ben. Bij mij ging het dan altijd over schrijven. Dáár moest ik eens wat mee doen. In mei heb ik besloten dat ik het daar mee eens ben. En ben deze blog opgestart. Om er vervolgens niets op te zetten. En toen een paar keer wel. Maar vooral niet van het bestaan te vertellen tegen anderen. Dat schrijven, dat doe je maar voor jezelf! Wat moeten ál die anderen (ik ga er voor het gemak ook gelijk van uit dat ál die anderen niets beters te doen hebben en dus lezen) er wel niet van denken. ‘Heb je weer iemand met een blog’. Jaja, lekker origineel.

Misschien was ik beter een ouderwets dagboek begonnen. Elke dag wat schrijven, lekker voor mezelf. En het dan nooit aan iemand anders laten lezen. Zo is het met de vorigen gegaan. Die liggen nu te verstoffen op zolder. En het is niet de bedoeling dat iemand anders daar ooit in gaat lezen. Behalve ik, kan ik nog eens lachen om mijn onhandige puber zijn. Met alle wekelijkse nieuwe verliefdheden.
Hmm.. Misschien moet ik ze toch weer eens onder het stof vandaan halen. “het dagboek van een puber”. Daar zit vast een goed boek in!

Maar goed, ik heb ondertussen toch besloten ‘uit de kast te komen’. Zo voelt het althans. (Denk ik. Tot op heden ben ik nog hetero, het ziet er niet naar uit dat dat verandert, dus zeker weten doe ik dat niet.) En, besloot ik direct, ik zet bij mijn ‘coming out’: ”voor uw wekelijks leesplezier’. Om de druk hoog te houden. Wekelijks schrijven op die blog van mij, dat leek me wel haalbaar. Dagelijks is misschien nog wat overdreven. Ik heb namelijk ook nog een leven naast schrijven. Nou ja, soms dan.
En nu is de eerste week voorbij en zelfs de tweede. Belofte maakt schuld. Schrijven zou ik. Gelukkig ben ik op dinsdag vrij. Heb ik daar lekker de tijd voor. Maar wat dan. Ik voel me moe, inspiratieloos. Jemig, dat hadden we niet afgesproken! Kun je een writers block hebben, voordat je überhaupt begonnen bent?
En waar schrijf je dan wekelijks over?
Heb ik niet een thema nodig?
Kan ik niet wat anders gaan schrijven dan een blog. Verjaardagskaarten?
Of lesplannen? Oh ja, er was nog iets met werk..

Ach, ondertussen staan er toch een hoop woorden op mijn scherm. En ga ik dit gewoon plaatsen. Ik moet er tenslotte wel wat mee doen!

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *